Update Life



















Assalamualaikum w.b.t

Dah lama woii aku tak update blog. Dah bersawang teruk dah ni, nak kena renovate teruk. Dah lah belah blog list aku tak keluar keluar. Entah pasaipa pun aku tak tau. Dah berpuluh kali cuba, dok lagu tu lah. Haih! Disebabkan malaih nak layan, aku biarkan jaa, pandai pandai lah dia hidup. 


So dah genap dua minggu aku dapat result SPM. Result nak kata elok tu, boleh lah. kira okay ah dari trial. Add Math? Yang tu memang cari nahas. Aku of course Add Math kelaut agaknya tak dapat matriks kot dah Add Math pun ntah apa apa. Physics pun C+ hahahahahaha. Tapi kira okay lah.

Aku ni boleh dikira budak lemah dalam study jugak ahh kalau nak banding dengan budak-budak kelas sains yang lain. Aku ni tiga serangkai tu (Biology, Chemistry, Physics) mana pernah dapat elok. Kira lepaih pagar je tu. 40 je semendang. Memalukan betul. Add Math memang muka aku jaa failed, takdak orang lain. Cikgu pun sampai bosan tengok muka aku jaa. Lawa tak pa lah!

Result SPM ni kira okaylah walaupun Add Math aku macam tu jugak.. Serious cakap, balik sekolah dari ambik result memang aku buat solat sunat terus sebab bersyukur sangat-sangat. Walaupun result aku takde lah lawa sangat macam kawan-kawan aku yang lain tapi memang aku dah rasa macam terharu gilerr! Kira pencapaian besar lah untuk aku. 

Mesti korang rasa macam, 'Eleh kecoh lah kau ni. Result tak hebat mana pun!" Yup. Memang lah tak setanding dengan budak-budak lain tapi kira dah cukup untuk aku. Lepas lah aku nak apply IPG tapi IPG sekarang ni pun payah betul nak masuk. Dengan interview yang sampai 3 fasa entah lepas entah tidak. Aku isi je lah, mana nak tau ada rezeki aku. Jadi cikgu pun okay gak.

Aku sekarang ni berbelah bahagi nak ambik apa, aku tengok masuk Poli Kolej Komuniti pun macam best. Sekarang ni bukan kira minat dah weh, sekarang ni kena fikir apa course yang boleh bagi kerja kat kau. Dah lah orang banyak dah kemahiran zaman meniti arus globalisasi ni. Nak mintak kerja semua pakat nak ada pengalaman kerja. Confuse weh!

Aku sekarang memang nak serah semua kat Allah. Apa yang aku dapat, aku terima dengan seadanya. Aku ada lah tanya cikgu pasal benda ni, cikgu cakap kena ikut kemampuan dan minat. Aku nampak lah jugak benda yang aku layak tapi tak pasti lah aku minat dan boleh bawak ke tak benda tu. Insha-Allah kalau percaya diri sendiri, boleh la kot noh? Doakan yang terbaik untuk aku.



Labels:


FUTURE
PAST